MENIU

we+

Bike Park închis

Dragi prieteni,

Cu mare regret și tristețe în suflet vă anunțăm că suntem constrânși de împrejurări externe, care în acest moment nu țin de forțele noastre proprii, să suspendăm parțial activitatea pe care o desfășurăm în ceea ce privește telescaunul și traseele de bicicletă din stațiunea Muntele Mic.

În mod concret, autoritățile competente ale statului au considerat că lucrările efectuate pentru realizarea potecilor cu caracter temporar pentru biciclete nu respectă dispozițiile legale în vigoare cu privire la mediu, chiar și în prezența înscrisurilor emise de alte autorități competente prin care se susține că potecile de bicicletă cu caracter temporar și care urmează cursul firesc a drumului nu au un impact asupra mediului, motiv pentru care s-a considerat necesară suspendarea activității traseului de biciclete până la întocmirea documentației necesare funcționării.

În ciuda tuturor diligențelor depuse din ultimii ani se pare că încă nu am reușit să convingem și autoritățile locale de potențialul pe care activitățile estivale din stațiunea Muntele Mic l-ar avea atât pentru locuitorii județului Caraș-Severin – în calitate de turiști, pentru tinerii din zonă – pentru dezvoltarea abilităților fizice, cât și pentru cei cărora le-ar fi profitat locurile de muncă disponibile din stațiune și pe timp de vară. De asemenea, este important de menționat faptul că autoritățile locale ar fi fost printre cei dintâi beneficiari ai unei stațiuni montane vii și pe durata sezonului de vară, dar asta este o altă poveste…

Nu mai menționăm nimic de faptul că sâmbătă am avut un alt control de la autoritățile responsabile cu Ariile Protejate… E anormal ca bicicliștii veniți să se bucure de natură să fie martorii problemelor noastre cu autoritățile la fel cum e anormal ca o corectare a traseului făcut acum 3 ani cu acceptul ANANP realizat după ce Primarul localității și-a exprimat acordul și susținerea activității noastre de vară, să fie reclamat de către acesta din urmă.

Acest traseu și această activitate a fost aducătoare de venit pe timp de vara în special celor 7 angajați din comuna Turnu Ruieni și indirect bugetului Primăriei prin partea de impozite pe salariile colectate. Factura de energie de 20.000 RON din ultima lună, împreună cu costurile salariale aferente au depășit cu ușurință încasările obținute, motiv pentru care oprirea activității telescaunului Vâlsanu nu afectează bunăstarea afacerii noastre, ci în realitate afectează bunăstarea localității, dar și a județului având în vedere că județul Caraș-Severin e în continuare ultimul în materie de turism. Cât despre Primărie, cu siguranță aceasta nu depinde de impozitele colectate de la noi, iar angajații din comună probabil vor găsi noi locuri de muncă la Primărie sau de ce nu, chiar și la redacția de scandal din județ.

Trecând peste secțiunea de umor (negru), vă mărturisim că pentru noi această decizie nu a fost una ușoară, având în vedere efortul pe care l-am depus până acum și dorința pe care am avut-o de a dezvolta turismul estival la munte. Însă, pentru că toate eforturile noastre au la bază doar bune intenții, am luat decizia de a suspenda parțial activitatea până când lucrurile se vor limpezii.

Asta nu înseamnă că cei care au muncit din răsputeri să ne constrângă să luăm această decizie au câștigat. Înseamnă doar că luăm o pauză pentru a ne aduna puterile și pentru a câștiga războiul. Le mulțumim și acestora pentru că există, datorită eforturilor lor noi devenim tot mai buni, mai răbdători, mai perseverenți și mai puternici.

Pe această cale vrem să mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie, tuturor celor care au făcut parte și au contribuit la munca noastră și tuturor celor care ne susțin în continuare să răzbim în lupta pentru a dezvolta turismul montan din România.

Apreciem fiecare angajat care a fost alături de noi în toți acești ani și de care, momentan, constrânși de împrejurări a trebuit să ne despărțim. Ne cerem scuze acestora și familiilor acestora ca de data aceasta am pierdut această luptă. Însă, nu și războiul. Ne vedem în iarnă.

Terasa SkyLounge și Snowlicious vor rămâne în continuare deschise pentru cei care vin la munte și vor să se bucure de natură și aer curat, la fel și turele de eBike, pentru cei cu mai multă nevoie de adrenalină. Vă așteptăm!

Cu multă speranță și dorință de schimbare,

Echipa weRIDE & weSKI – Muntele Mic

DISTRIBUIE:

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Twitter
Distribuie pe Linkdin
Distribuie pe Pinterest
Distribuie pe Email

Alte articole:

X

#weSocial

X

weLIVE Ecosystem

Partners

😁

We’re hard at work and the english version should be available soon!